Rokotukset ja toimenpiteet

Rokottaminen

Varaa aika​ rokotuksia ja toimenpiteitä varten. Riittää, että vain soitat asiasta ja sovitaan tapaaminen vastaanotolle tai kotiin. Muistathan kertoa yliherkkyyksistä lääkkeille tai aiemmista rokotusreaktioista. Influenssarokotteita​ ei tarvitse hankkia itse, mutta muut rokotteet​ asiakas noutaa itse apteekista, tai ostaa Suomen Kotiterkkarilta. Ilmoitathan ajoissa rokotetarpeesi, jotta hankimme sen valmiiksi.

Tuo mukanasi vanha rokotekortti, jonne kirjataan annetut uudet rokotteet. Terveydenhoitajan antamat rokotteet tulevat kirjatuksi myös valtakunnalliseen potilastietojärjestelmään, Kantaan. Meillä on myynnissä rokotuksia varten terveyskortteja ja kansainvälisiä rokotuskortteja.

Haavahoito

Haavahoidossa​ asiakkaalla tulee olla omat tarvikkeet. Terveydenhoitaja neuvoo mielellään, mitä tarvikkeita tarvitaan. Jos Kotiterkkari hankkii tarvikkeet, laskutetaan siitä erikseen.

Ompeleiden poisto

Ompeleiden poistoa ​varten on hyvä ottaa mukaan lääkärin antamat ompelidenpoisto-ohjeet ja muut paperit.

Korvahuuhtelu

Korvahuuhtelua​ helpottaa, jos olet laittanut korviisi yötä vasten apteekista saatavaa vaikkua pehmentäviä tippoja ja pumpulit. Näitä tippoja voidaan laittaa korviisi myös vastaanotolla. Joskus joudutaan jatkamaan korvien huuhtelua seuraavana päivänä, jotta ne saadaan kuntoon.

Nenähuuhtelu ja PEF-mittaus

Nenähuuhtelukannun​ käytön ohjauksessa tai PEF-mittauksessa​ olisi hyvä ottaa oma laite mukaan, jotta voit harjoitella terveydenhoitajan kanssa oman mittarin käyttöä. Ota mukaan myös käyttämäsi astmalääkkeet, niin kerrataan oikea lääkkeenottotekniikka.

Lääkkeiden jako

Lääkkeiden jakoa​ varten tulee olla asiakkaalla olla lääkkeiden lisäksi sopiva lääkedosetti. Apteekeissa henkilökunta osaa neuvoa sopivan dosetin valinnassa. Jos Kotiterkkari hankkii dosetin, laskutetaan siitä erikseen.