Terveydenhoitajan vastaanotto

Vastaanottotilat sijaitsevat Porissa Mikaelsgårdenissa Training Studio Aquan yhteydessä. Osoite on Otavankatu 13. Käynti pihan kautta Otavankadun puolelta. Kävelyportti aukeaa painamalla summeria. Terveydenhoitaja on pääasiassa paikalla maanantaisin klo 10.30-13.30. Tarvittaessa voidaan sopia aika myös muuhun ajankohtaan esimerkiksi iltaan.

Vastaanotolla Kotiterkkari voi toimenpiteiden ja rokotuksen lisäksi neuvoa mm. terveysongelmissa, opettaa astmalääkkeiden ottotekniikkaa ja nenäkannun käyttöä, tehdä terveystarkastuksen tai tutkia oletko työkuntoinen. Rokotukset ja toimenpiteet osiossa on lisää tietoa vastaanotolla ja kotikäynneillä tehtävistä toimepiteistä. Soita, lähetä viesti tai sähköpostia kertoaksesi asiasi ja sopiaksesi ajan.

Sairasvastaanotto:

Kun tulet sairastuneena Kotiterkkarin vastaanotolle, tutkii terveydenhoitaja sinut huolellisesti:

  • mittaa kuumeen,
  • tutkii korvat ja nielun,
  • ottaa sormen päästä verikokeen määrittääkseen tulehdusarvon eli CRP:n,
  • tarvittaessa mittaa veren verensokeriarvon,
  • ja tarvittaessa tutkii virtsan epäiltäessä virtsatietulehdusta.

Kaikki tutkimukset ovat heti valmiit. Kotiterkkari arvioi tutkimansa perusteella lääkärin tarpeen ja halutessasi konsultoi lääkäriä tai halutessanne tilaa lääkärin kotiin.

Terveydenhoitaja on oikeutettu kirjoittamaan sairaan lapsen hoitotodistuksen tai aikuiselle akuuttiin lyhyeen sairastumiseen liittyvän sairauslomatodistuksen 1-3pv.

Terveystarkastus:

Terveystarkastukseen sisältyvät muun muassa elintapojen kuten syömisen, liikunnan ja nukkumisen selvittelyn lisäksi paino-pituusindeksi eli BMI, laaja kolesterolipaketti, verensokeri (paasto), diabetes riskikartoitus sekä rokotetarpeesi. Varaa aikaa tarkastukseen 1 1⁄2 tuntia. Saat tulokset ja ohjeet mukaan kirjallisina.